Pożywne i lekkostrawne śniadanie, dające energię i radość. To się nazywa dobrze rozpoczęty dzień :)
Składniki na 1 porcję:
- 2 jabłka
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- 80 ml wody (8 łyżek)
- 1 łyżka rodzynek
- 6 obranych i pokrojonych migdałów
- 1 łyżeczka masła
- cynamon
- kardamon
- cukier do smaku
Odciąć wierzch jabłka i wydrążyć gniazda nasienne, posypać cynamonem i kardamonem. Kaszę jaglaną ugotować z dodatkiem rodzynek. Kiedy kasza będzie miękka dodać łyżeczkę masła pokrojone migdały i cukier do smaku, wymieszać. Jabłka napełnić kaszą jaglaną przykryć wierzch odciętą częścią jabłka.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C ok. 30 min.
Smacznego :)
Brak komentarzy