Szybka i zdrowa przekąską na wszystkie imprezy. Podałam przepis na moją pastę twarogową, ale kombinacji pasty twarogowej może być naprawdę bardzo dużo.
Składniki
- seler naciowy
- 250 g twarogu (kostka)
- 1 cebula
- koperek, nać
- 2 - 3 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- łosoś wędzony (mogą być brzuszki łososia)
Seler naciowy pokroić na 4 - 5 cm kawałki.
Cebulę drobno posiekać, sparzyć na sicie wrzątkiem, odcisnąć. Kostkę twarogu przełożyć do miski, dodać cebulę, śmietanę, posiekany koperek (według uznania). Doprawić do smaku solą i pieprzem, Wymieszać.
Seler nadziać pastą twarogową, udekorować kawałkami łososia i koperkiem.
Smacznego:)
Brak komentarzy