Szybka i zdrowa przekąską na wszystkie imprezy. Podałam przepis na moją pastę twarogową, ale kombinacji pasty twarogowej może być naprawdę bardzo dużo. 

Składniki
  • seler naciowy
  • 250 g twarogu (kostka)
  • 1 cebula
  • koperek, nać
  • 2 - 3 łyżki śmietany
  • sól 
  • pieprz
  • łosoś wędzony (mogą być brzuszki łososia)


Seler naciowy pokroić na 4 - 5 cm kawałki.

Cebulę drobno posiekać, sparzyć na sicie wrzątkiem, odcisnąć. Kostkę twarogu przełożyć do miski, dodać cebulę, śmietanę, posiekany koperek (według uznania). Doprawić do smaku solą i pieprzem, Wymieszać.

Seler nadziać pastą twarogową, udekorować kawałkami łososia i koperkiem.

Smacznego:)




Brak komentarzy